Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 1,2 kg su oda; mėsai
- Kuskusas 50 g mėsai
- Saulėje džiovinti pomidorai 40 g mėsai
- Kiaušiniai 2 vnt. mėsai
- Druska 1 arbat. š. mėsai
- Moliūgo sėklos 25 g skrudintų; mėsai
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. meksikietiškų; mėsai
- Majonezas 1 valg. š. mėsai
- Grietinėlė 200 ml 100 ml mėsai ir 100 ml obuoliams
- Obuoliai 4 vnt. obuoliams
- Sviestas 50 g obuoliams
- Rudasis cukrus 2 valg. š. obuoliams
- Čili pipiras 0,5 vnt. obuoliams
Kaip gaminti
1. Pirmiausia ruošiame įdarytą vištienos krūtinėlę. Šviežią vištienos krūtinėlę dedame odele į apačią ant pjaustymo lentos ir nupjauname mėsą, ją sumalame. Į maltą mėsą įmaišome kuskuso kruopas, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius, moliūgų sėklas bei saulėje džiovintus pomidorus. Masę įdedame po vištienos krūtinėlės odele. Patepame odelę majonezu. Paruoštą įdarytą vištienos krūtinėlę dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame 20-25 min. iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Paruošiame karamelizuotus obuolius. Į keptuvę vienu sluoksniu įberiame cukrų, ištirpiname ant mažos ugnies, įdedame sviesto, grietinėlę ir smulkintą čili pipirą. Sutirštėjus masei, įdedame obuolių skilteles ir 2 min. patroškiname.