Ingredientai
- Žuvis 1 vnt. lydeka arba karpis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Svogūnai 5 vnt. 4 vnt. žuviai, 1 vnt. ir saujelė lukštų sultiniui
- Cukrus 1 arbat. š.
- Džiūvėsiai 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis žuviai ir sultiniui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 100 ml kepimui ir 2 valg. š. sultiniui
- Morkos 2 vnt. sultiniui
- Pipirai 1 žiupsnelis kvepiantys - sultiniui
- Laurų lapai 1 vnt. sultiniui
Kaip gaminti
- Žuvį išdarinėkite: atsargiai ištraukite nugaros kaulą kartu su šonkauliais. Išimkite minkštimą ir jį pasūdę, pagardinę pipirais, padėkite 20 minučių į šaldytuvą. Oda turėtų nesuplyšti ir nenutrūkti nuo galvos.
- Tuo metu pakepinkite susmulkintus 2 svogūnus, o kitus stambiai supjaustykite.
- Žuvies minkštimą sumalkite, pridėkite apkeptų ir žalių svogūnų ir dar kartą sumalkite.
- Įmuškite kiaušinį, pasūdykite, įberkite cukraus ir gerai išmaišykite. Jei masė bus skystoka, pridėkite džiūvėsėlių.
- Žuvies odą susiūkite, viduryje palikdami skylę, į kurią tilptų šaukštas. Prikimškite žuvį faršo ir užsiūkite.
- Į puodą sudėkite apskritimais supjaustytas morkas, stambiai supjaustytą svogūną ir žuvies kaulus, suberkite svogūnų lukštus, o ant jų dėkite žuvį.
- Atsargiai įpilkite tiek vandens, kad ją apsemtų. Pasūdykite, suberkite prieskonius, įberkite cukraus. Užvirkite, nugriebkite putas, įpilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir neuždėję dangčio virkite maždaug valandą.
- Paskui atvėsinkite, nupilkite sultinį, žuvį atšaldykite šaldytuve maždaug 3-4 valandas. Tada ištraukite siūlus ir supjaustykite porcijomis.