Ingredientai
- Lavašas 1 vnt.
- Varškė 1 vnt. tepamas varškės sūrelis
- Majonezas 3 valg. š. 3 - 4
- Česnakai 2 skiltelės
- Faršas 300 g 300 - 350 g kiaulienos
- Aliejus 3 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniai: (maltos mėsos) 1 žiupsnelis
- Salotos 4 vnt. lapai
- Paprikos 3 vnt. kelių spalvų paprikų juostelių
Kaip gaminti
1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku.
2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą. Salotų lapus nuplaukite, nuvarvinkite ir suklokite ant faršo.
3. Uždėkite paprikų juostelių ir suvyniokite. Prieš tiekdami lavašą palaikykite 10–15 minučių, kad suminkštėtų, ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita