Ingredientai
- Baklažanai 2 vnt. vidutinio dydžio
- Paukštiena 200 g 200 - 300 maltos
- Svogūnai 1 vnt.
- Garstyčios 3 valg. š. grūdėtos
- Mocarelos sūris 2 vnt. 2 rutuliukai
- Pomidorai 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mocarelą ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Nuskustą morką sutarkuokite šiaudeliais. Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska ir palikite 20 minučių. Nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite minkštimą ir susmulkinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Sudėkite maltą mėsą ir 5 minutes skrudinkite. Suberkite smulkintas morkas, baklažanų minkštimą, įberkite pipirų, druskos, raudonėlių ir kepinkite apie 20 minučių.
3. Baklažanų vidų ištepkite grūdėtosiomis garstyčiomis, išklokite mocarelos griežinėliais. Įkrėskite po kelis šaukštus mėsos įdaro. Įspauskite po kelis pomidorų griežinėlius, tarp jų dėkite mocarelos riekelę. Kepkite 190 C karščio orkaitėje 15–20 minučių. Tiekite su biriai virtais ryžiais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita