Ingredientai
- Cukinijos 4 vnt. nedidelės
- Ryžiai 50 g nevirti
- Tirpus sultinys: 100 ml
- Paprikos 1 vnt. raudonųjų paprikų ankštis
- Svogūnai 2 vnt.
- Jautiena 250 g malta
- Aliejus 1 valg. š.
- Mėsos prieskoniai: 1 arbat. š.
- Sūris 150 g fermentinis
- Kukurūzai 2 valg. š. konservuoti
- Sviestas 1 valg. š.
- Pomidorai 500 g
Kaip gaminti
- Ryžius suberkite į verdantį sultinį ir virkite, kol suminkštės.
- Cukinijų šonus nupjaukite, išskobkite dalį minkštimo ir tokius “laivelius” apvirkite pasūdytame vandenyje (5 min.). Minkštimą ir nupjautus šonelius smulkiai supjaustykite.
- Papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais, svogūnus smulkiai sukapokite, sūrį stambiai sutarkuokite.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite mėsą, suberkite prieskonius, paprikas, svogūnus ir dar truputį patroškinkite.
- Praaušusią mėsą, virtus ryžius, sūrį, kukurūzus sumaišykite ir sudėkite į cukinijų “laivelius”.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir kartu su susmulkintais cukinijų gabaliukais pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste.
- Pomidorų košę sukrėskite į ugniai atsparų indą, ant jos sudėkite įdarytas cukinijas ir 40 min. kepkite 180 °C karštumo orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita