Ingredientai
- Pievagrybiai 4 vnt. dideli
- Mocarelos sūris 100 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Pomidorai 2 vnt. nedideli
- Parmezano sūris 4 valg. š.
- Džiūvėsiai 100 g saujelė maltų
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pievagrybius nuvalykite, nulupkite ir sakingai įtrinkite druska. Grybų kotelius atskirkite nuo kepurėlių ir smulkiai sukapokite. Česnaką sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus, tada sumeskite grybų kotelius, dar šiek tiek pakepinkite, atvėsinkite, sukrėskite į plastikinį indą ir sumaišykite su džiūvėsėliais, parmezanu, grietinėle ir kapotais žalumynais. Įdarą pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
2. Paruoštu įdaru prikimškite pievagrybių galvutes, dėkite po gabalėlį mocarelos, po pomidoro puselę ir 10 minučių pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol mocarela išsilydys. Tiekite papuošusi gražgarsčių lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita