Ingredientai
- Kalmarai 150 g 4 dideli ar 8 maži išvalyti
- Ryžiai 200 g virti
- Citrinos 1 vnt. pusės sultys ir padažui
- Pomidorai 2 vnt. ir 400 g konservuotų smulkintų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. kietai virti
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Pipirai 1 žiupsnelis citrinpipiriai
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. petražolės
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Kalmarus apšlakstykite citrinų sultimis, prieskoniais, druska, pipirais ir marinuokite 20–30 minučių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (2–3 šaukštus), sudėkite vieną smulkintą svogūną ir apkepkite.
2. Pomidorus kelioms sekundėms panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į apkeptą svogūną, paskaninkite prieskoniais, pipirais bei druska.
3. Į dubenį sudėkite virtus ryžius, smulkintus kiaušinius, žalumynus, apkeptas daržoves ir viską sumaišykite. Šio įdaro prikimškite į kalmarus, galus persmeikite mediniais pagaliukais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir vartydami apkepkite kalmarus, kol gražiai apskrus.
4. Keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir apkepkite likusį smulkintą svogūną ir česnaką, tuomet sudėkite trintus konservuotus pomidorus, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Pagal skonį įspauskite citrinų sulčių, įdėkite cukraus ir troškinkite apie 10 minučių. Į padažą sudėkite apkeptus kalmarus ir troškinkite dar 15–20 minučių.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita