Ingredientai
- Kiaušiniai 9 vnt.
- Graikiniai riešutai 2 valg. š. susmulkintų
- Sviestas 1 valg. š.
- Svogūnų laiškai 50 g pluoštelis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. 8 kiaušinius išvirkite kietai. Šiek tiek praaušusius su visu lukštu perpjaukite per pusę. Šaukšteliu išskobkite minkštimą ir smulkiai sukapokite arba sumalkite mėsmale.
2. Kiaušinių masę, riešutus, sviestą, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus sumaišykite su žaliu kiaušiniu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Lukštų puseles pripildykite paruošto įdaro, sudėkite į skardą (perpjautąja puse į apačią) ir iškepti orkaitėje. Galima kepti keptuvėje su trupučiu sviesto.
4. Kiaušiniai skanūs ir karšti, ir šalti. Prie jų tinka ryžių košė ir morkų salotos.
Patarimas. Nelengva perpjauti virtus kiaušinius su lukštais. Lygiausias pjūvis išeina pjaunant peiliu dantytais ašmenimis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita