Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Majonezas 3 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š. Dižono
- Druska 0,25 arbat. š.
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis
- Petražolės 1 valg. š.
- Rūkyta lašiša 3 vnt. riekelės; arba Serano kumpio (nebūtinai)
- Saldžiosios paprikos milteliai 3 žiupsnelis labai tinka ir rūkyta
Kaip gaminti
1. Kiaušinius kietai išvirkite, įmeskite į šaltą vandenį, kad atvėstų. Atvėsusius nulupkite, perpjaukite išilgai perpus ir iš baltymų puselių išimkite trynius (nesvarbu, jei šie sutrupės). Baltymus sudėkite į didelę lėkštę – juos beliks įdaryti.
2. Įdarui į dubenį sudėkite trynius, majonezą, garstyčias, berkite po žiupsnį druskos, pipirų ir kruopščiai sutrinkite. Tam geriausiai pasitarnaus elektrinis trintuvas.
3. Gauta mase pripildykite baltymų puseles (jei esate estetiką vertinanti asmenybė, galite naudotis konditeriniu švirkštu). Palaikykite šaldytuve valandą.
4. Prieš patiekiant kiaušinių viršų pabarstykite malta paprika, smulkiai kapotomis petražolėmis, jei pageidaujate, uždėkite po mažytę juostelę lašišos ar kumpio.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos