Ingredientai
- Lazanijos lakštai 8 vnt.
- Rikotos sūris 400 g
- Špinatai 400 g
- Riešutai 1 st. 0,5 maltų mėgstamų
- Sviestas 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovintų
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Grietinė 400 ml jogurtinės
- Aliejus 2 valg. š.
- Sūris 150 g brandinto
Kaip gaminti
- Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame svieste. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius suplėšykite. Juos sumeskite į sviesto bei česnakų troškinį ir kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol špinatų lapeliai suminkštės. Pagal skonį juos pasūdykite ir atvėsinkite.
- Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su atvėsintais česnakais ir maltais riešutais (šaukštą palikite užberti ant viršaus). Į masę įmaišykite grietinėlę. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir bazilikais.
- Lazanijos lakštus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. Po vieną lakštą klokite ant marmurinės pjaustymo lentelės, aptepkite aliejumi, į vidų krėskite rikotos ir špinatų įdaro. Kiekvieną lazanijos lakštą susukite voleliu.
- Paruoštus lazanijos vamzdelius dėkite į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus berkite smulkiai tarkuoto sūrio, paskirstykite grietinę ir suberkite likusius riešutus. Kepkite orkaitėje apie 20 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita