Ingredientai
- Džiovinti pomidorai 10 vnt.
- Fetos sūris 300 g
- Špinatai 30 g švieži
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Sūris 150 g parmezano
- Grietinė 1 valg. š.
- Grietinėlė 100 ml neriebi
- Kedrinės pinijos 30 g
- Makaronai 200 g kriauklelės
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, bet jokiu būdu nepervirkite, kad neprarastų formos.
2. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels, sumeskite špinatus, kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite.
4. 200 g fetos ištrinkite su grietine, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, puse špinatų masės, bazilikais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Įdaro prikimškite į makaronų kriaukles, jas dėkite į riebalais išteptą kepimo indą, supilkite grietinėlę, sukrėskite likusią špinatų dalį, užberkite trupintą likusią fetą, galiausiai parmezaną ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol sūris gražiai apskrus.
6. Tiekite apibarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita