Ingredientai
- Mėsa 500 g maltos jautienos ir kiaulienos
- Kiaušiniai 5 vnt. 4 vnt. kietai virti
- Kukurūzai 4 valg. š. 4 - 5 konservuotų
- Parmezano sūris 50 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės 2 - 3
- Pienas 200 ml
- Bandelės: (sužiedėjusi) 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. rozmarinų, mairūnų, raudonėlių, bazilikų mišinio
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Jautieną ir kiaulieną sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite konservuotus kukurūzus, tarkuotą sūrį.
2. Sudėkite susmulkintus svogūną ir česnakus, piene išmirkytą bandelę. Pasūdykite, įberkite pipirų, žolelių ir išmaišykite.
3. Faršo masę padalyki teį keturias lygias dalis, suplokite. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po nuluptą virtą kiaušinį.
4. Suformuokite kukulius ir kepkite aliejuje 10–15 minučių. Perpjaukite pusiau, papuoškite žalumynais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita