Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt.
- Gvazdikėliai 2 vnt.
- Šokoladinio kekso trupiniai: 3 valg. š.
- Razinos 1 sauja
- Moliūgai 1 vnt. gabalėlio
- Sultys 50 ml apelsinų
- Brendis: 50 ml
- Graikiniai riešutai 1 valg. š.
- Cukrus 1 st. 0,5
- Sviestas 2 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Obuolius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, sumeskite gvazdikėlius, suberkite cukrų ir trumpai pavirkite, kad vos suminkštėtų.
- Tada jų vidų išskobkite. Po verdančiu vandeniu nuplautas razinas pusvalandį pamirkykite apelsinų sulčių ir brendžio mišinyje.
- Moliūgo gabalėlį nuplaukite, žievę nulupkite, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Apibarstykite ruduoju cukrumi, cinamonu ir kepkite svieste, kol suminkštės. Iki vientisumo sutrinkite šakute. Moliūgų tyrę sumaišykite su nuvarvintomis razinomis, kekso trupiniais ir skrudintais graikiniais riešutais.
- Mase įdarykite obuolius. Juos išdėliokite į karščiui atsparią kepimo skardą ir apie 5 min. pašaukite į karštą orkaitę.
- Kepkite, kol žievelė dailiai susiraukšlės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų