Ingredientai
- Ryžiai 100 g
- Aliejus 3 valg. š. saulėgrąžų
- Svogūnai 1 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Kiauliena 200 g išpjova
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Kalendros 1 arbat. š. 0,5 maltos
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 1,5 maltų
- Pomidorų pasta: (0,5) 1 valg. š.
- Patisonai: (maži) 4 vnt.
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite nuluptą ir susmulkintą svogūną, tarkuotą morką ir supjaustytą mėsą. Įmaišykite saldžiosios paprikos, kalendros, druskos, pipirų.
3. Mėsai baigiant kepti, įmaišykite pomidorų pastą, ryžius ir kaitinkite 5 minutes.
4. Patisonus nuplaukite, aštriu peiliu nupjaukite viršų, abi dalis išskobkite. Į apatinę dalį pridėkite įdaro, užvožkite „dangteliais“. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė