Ingredientai
- Patisonai 10 vnt. vidutinio dydžio
- Druska 0,3 arbat. š.
- Šoninė 100 g smulkintos
- Jautiena 450 g smulkintos
- Raudonasis svogūnas 0,5 skiltelės smulkinto
- Česnakai 1 valg. š. smulkinto
- Špinatai 200 g šviežių
- Kiaušiniai 2 vnt. plakti
- Ryžiai 0,5 st. virtų
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. šviežiai maltų
- Krapai 1 sauja šviežių, smulkintų
- Fetos sūris 140 g sutrupinto
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Nupjaukite patisonų viršūnėles ir išskobkite minkštimą. Tuomet susmulkinkite patisono minkštimą ir atidėkite vieną stiklinę.
3. Išskobtus patisonus sudėkite ant kepimo skardos ir pabarstykite druska. Kepkite orkaitėje apie 10 minučių.
4. Įkaitinkite keptuvę, suberkite į ją šoninę ir kepkite tol, kol apskrus. Tuomet ten pat sudėkite jautieną ir kepkite, kol paruduos. Suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir toliau patroškinkite apie keletą minučių. Įmaišykite špinatus. Uždenkite keptuvę dangčiu ir dar patroškinkite, kol špinatai suminkštės. Tuomet nuimkite dangtį ir kepkite keletą minučių tol, kol išgaruos likęs skystis. Visą paruoštą masę suberkite į vidutinio dydžio dubenį bei palikite atvėsti.
5. Kai masė atvės, įmaišykite kiaušinius, virtus ryžius, pipirus ir kelis valgomuosius šaukštus krapų, sudėkite fetos sūrį.
6. Paruoštą jautienos mišinį sudėkite į apkeptus patisonus. Uždenkite jų viršūnėles ir kepkite apie pusvalandį, kol apskrus ir suminkštės. Svarbu stebėti, kad patisonai nesutežtų.
7. Iškepusius patisonus apibarstykite krapais ir patiekite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei