Ingredientai
- Persikai 5 vnt. dideli
- Abrikosai 10 vnt. džiovinti
- Sausainiai 50 g 5 šaukštai trupintų migdolinių
- Brendis: 2 valg. š.
- Migdolų esencija: keli lašai 2 g
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas
- Migdolai 50 g drožlės
Kaip gaminti
1. Paruošti įdarą: vieną persiką ir karštame vandenyje pamirkytus abrikosus supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su sausainių trupiniais, migdolų drožlėmis, kiaušinio baltymu, supilti brendį ir migdolų esenciją.
2. Likusius persikus perpjauti pusiau ir išpjauti kauliukus bei dalį minkštimo (jį sudėti į įdarą). Į kiekvieną persiko puselę su kaupu prikrauti įdaro ir sudėti į gilų ugniai atsparų indą.
3. Indą uždengti aliuminio folijos lakštu ir 180ºC karštumo orkaitėje kepti 25–30 min. Tada nuimti foliją, padidinti orkaitės temperatūrą iki 200ºC ir kepti dar 5–10 min. (kol įdaro kauburėliai ir persikų krašteliai dailiai apskrus).
4. Prieš patiekiant persikų puseles papuošti melisų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Edita“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita