Ingredientai
- Persimonai (prinokę) 4 vnt.
- Sirupe konservuoti mandarinai (skardinė) 410 g
- Romas 2 valg. š.
- Krakmolas 1 valg. š. bulvių krakmolas
- Cukrus 1 valg. š.
- Želė 1 vnt. pakelis apelsinų želė
Kaip gaminti
1. Persimonų viršūnėles nupjaukite ir šaukšteliu išskobkite dalį minkštimo. Jei yra sėklų, jas visas išrinkite.
2. Paruoškite įdarą: želė užpilkite 200 ml karšto virinto vandens ir maišykite, kol ištirps. Į puodą supilkite mandarinus su visu sirupu, sudėkite smulkiai supjaustytą persimonų minkštimą, supilkite romą ir suberkite cukrų. Paskui supilkite truputyje vandens išmaišytą krakmolą ir maišant užvirinkite. Nukėlus nuo ugnies supilkite ištirpintą želė, gerai išmaišykite ir palikite ataušti.
3. Paruoštus persimonų „dubenėlius“ įdarykite pradėjusia stingti mandarinų želė ir laikykite šaldytuve, kol įdaras visai sustings.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita