Ingredientai
- Pievagrybiai 12 vnt. dideli
- Mėlynųjų pelėsių sūris 50 g įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 1 skiltelės įdarui
- Aliejus 1 valg. š. įdarui
- Pomidorai 2 vnt. įdarui
- Džiūvėsiai 2 valg. š. įdarui
- Citrinos 1 vnt. citrinos sultys
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Nupjaukite pievagrybių kotelius ir šiek tiek išskobkite vidų. Apšlakstykite vienos citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Svogūną, česnaką susmulkinkite ir apkepkite aliejuje.
3. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Į dubenį sudėkite pomidorus, keptus svogūnus, česnakus, džiūvėsėlius ir paskaninkite pipirais bei druska. Šaukšteliu į kiekvieną pievagrybio kepurėlę įdėkite įdaro, pabarstykite trupintu mėlynuoju sūriu, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita