Ingredientai
- Pievagrybiai 16 vnt. rudųjų
- Sviestas 80 g
- Žalioji citrina 1 vnt.
- Kiaušiniai 2 vnt. virtų trynių
- Parmezano sūris 2 valg. š. tarkuoto
- Duona 2 riekės juodos grūdėtos
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Nuo duonos riekių nupjaukite pluteles. Išdėliokite riekes kepimo skardoje.
- Šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Atvėsusias smulkiai sutrupinkite.
- Grybus nuplaukite, nusausinkite. Nupjaukite kotelius, iš kepurėlių išgremžkite minkštimą, susmulkinkite. Grybų kepurėles apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą.
- Suberkite šakute sutrintus kiaušinių trynius, gerai išsukite. Suberkite tarkuotą sūrį, duonos trupinius, gerai išmaišykite. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų. Gautu įdaru įdarykite grybų kepurėles.
- Kepimo skardą apšlakstykite aliejumi, išdėliokite įdarytus grybus. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol grybai suminkštės. Tiekdama apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita