Ingredientai
- Pomidorai 4 vnt. dideli pomidorai
- Pievagrybiai 50 g
- Kiaušiniai 5 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Jogurtas 2 valg. š. natūralus
- Svogūnų laiškai 1 sauja 2 valg. š. smulkintų
- Krapai 1 valg. š. smulkintų
- Aliejus 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 maltų
- Martinis: (sausas) 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Grybus nuvalykite ir smulkiai supjaustykite, svogūną sukapokite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paruoštus grybus, svogūnus, įberkite pipirų ir maišydami kepkite 15 min.
3. Įpilkite martinio ir toliau kaitinkite, kol beveik visas skystis išgaruos.
4. Paruoškite pomidorus: nupjaukite viršūnėles, išskobkite minkštimą. Pomidorus sudėkite ant grotelių (kiauryme į apačią, šalia išdėliokite viršūnėles) ir kepkite 180 °C orkaitėje 10 min.
5. Vieną kiaušinį išplakite. Jogurtą sumaišykite su šaukštu vandens, prieskoniniais žalumynais ir išplaktu kiaušiniu.
6. Į apkepusius pomidorus pridėkite grybų masės, į kiekvieną įmuškite po kiaušinį, ant viršaus užpilkite po šaukštą jogurto mišinio.
7. Įdarytus pomidorus uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis, sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 10–15 min. (nelygu, kokio kietumo kiaušinius mėgstate).
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita