Ingredientai
- Pomidorai 4 vnt. nedideli
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisis
- Ožkų pieno sūris 250 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Grietinėlė 2 valg. š.
- Kumpis 150 g vytintas
- Aliejus 1 valg. š. vynuogių kauliukų
- Kedrinės pinijos 40 g saujelė
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, vidų išskobkite.
2. Agurką padalykite į keturias dalis, žievelę dekoratyviai nupjaukite juostelėmis, vidų irgi išskobkite.
3. Česnaką nulupkite ir smulkiai sukapokite.
4. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute ir iki vientisos masės išsukite su išspaustomis česnako skiltelėmis, sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis, grietinėle, tada padalykite masę pusiau.
5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
6. Į vieną dalį įmaišykite smulkintų išskobtų pomidorų masę, į kitą – agurkų.
7. Išskobtus pomidorus ir agurkus pripildykite įdaro (į pomidorus krėskite su pomidorais, į agurkus – su agurkais), ant viršaus dėkite dailiai susuktų vytinto kumpio griežinėlių, užvožkite pomidorų viršūnėles.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita