Ingredientai
- Svogūnai 6 vnt. vidutinio dydžio
- Razinos 100 g
- Džiovintos slyvos 10 vnt.
- Cukrus 3 valg. š.
- Pipirai 2 vnt. keli kvapių pipirų grūdeliai
- Sviestas 2 valg. š.
- Sultys 1 st. apelsinų
- Kedrinės pinijos 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Razinas ir slyvas nuplaukite, slyvas susmulkinkite, kartu su razinomis 2 val. mirkykite apelsinų sultyse.
2. Svogūnus nulupkite, suvyniokite į foliją, kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. Tada atvėsinkite, išskobkite atšalusių svogūnų vidų ir jį susmulkinkite.
3. Karštuose riebaluose ištirpinkite cukrų, suberkite svogūnus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min.
4. Suberkite gerai nuvarvintus džiovintus vaisius ir dar 10 min. kaitinkite ant silpnos ugnies, uždengusios keptuvę dangčiu.
5. Gautą masę sumaišykite su sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis ir įdarytus svogūnus 10 min. pašaukite į karštą orkaitę, kad šiek tiek apskrustų. Tinka su paukštiena, kiauliena, žvėriena, žuvimi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita