Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt.
- Faršas 400 g vištienos
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 1 valg. š.
- Majonezas 100 g
- Sūris 50 g tarkuoto fermentinio
- Vištienos sultinys 1 vnt. kubelis
Kaip gaminti
1. Žiedinį kopūstą dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 5–7 minutes, išimkite ir pravėsinkite. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, žalumynais, pagardinkite druska ir pipirais.
2. Žiedinį kopūstą apverskite ir į visus tarpus tarp žiedynų prikimškite faršo. Kopūstą vėl apverskite, dėkite į gilesnę kepimo formą, įpilkite paruošto sultinio, aptepkite majonezu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
3. Kepdami dar kartą aptepkite majonezu. Baigdami kepti pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite, kol gražiai parus, o sūris išsilydys.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita