Ingredientai
- Avokadai 3 vnt. tamsūs
- Jūros kopūstai: 1 sauja
- Morkos 2 valg. š. džiovintų
- Svogūnų laiškai 1 sauja ryšulėlis
- Aliejus 2 valg. š. sėmenų
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų keturių pipirų mišinio
Kaip gaminti
- Iš avokadų atsargiai, kad nepažeistumėte odelių, išskobkite minkštimą.
- Jūros kopūstus 30 min. mirkykite vandenyje. Nusunkite vandenį, užpilkite aromatingu marinatu ir palaikykite 2 valandas vėsioje vietoje.
- Fermentuotus jūros kopūstus sukrėskite į elektrinį smulkintuvą ir gerai sutrinkite. Tada paruoškite iš jų salotas: suberkite džiovintas mirkytas morkas, smulkintus svogūnų laiškus, įpilkite šlakelį citrinų sulčių, sėmenų aliejaus, pasūdykite ir pagardinkite maltais pipirais. Gerai išmaišykite ir patiekite avokadų geldelėse.
Aromatingas marinatas
Sumaišykite 1 laurų lapelį, žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų, kelis maltus gvazdikėlius, pusę šaukštelio kalendrų grūdelių, 1 šaukštą citrinų sulčių ir 2 šaukštus sėmenų aliejaus.
Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita