Ingredientai
- Bulvės 2 vnt. didelės
- Morkos 40 g pusė morkos
- Krabų lazdelės 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Sūris 40 g fermentinis
- Svogūnų laiškai 10 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Dideles nušveistas bulves išvirkite su lupena, perpjaukite per pusę ir išskobkite viduriukus.
2. Išvirkite morkas. Morkas ir krabų lazdeles supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su išskobta bulvių mase. Susmulkinkite ir pakepinkite svogūnus, sumaišykite su daržovių mase.
3. Sudėkite supjaustytus svogūnų laiškus, dalį sutarkuoto fermentinio sūrio, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite. Šį įdarą dėkite į išskobtų bulvių duobeles ir apie 20 min. kepkite iki 160–170 ºC įkaitintoje orkaitėje.
4. Bulvių viršų apibarstykite likusiu fermentiniu sūriu ir pakepkite dar kelias minutes, kol sūris išsilydys.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita