Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didesnių
- Grybai 300 g įvairių miško grybų
- Svogūnai 2 vnt.
- Riešutai 1 st. 0.5 - maltų
- Aitrioji paprika 1 vnt. 0.5
- Lydytas sūrelis: (mėgstamo skonio) 150 g
- Varškės sūris 1 vnt. trečdalis riebaus
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Svogūnų laiškai 1 sauja pagal skonį
- Sviestas 2 valg. š.
Kaip gaminti
- Grybus perrinkite, nuvalykite, didesnius susmulkinkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir gerai nuvarvinkite kiaurasamtyje.
- Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, odelę keliose vietose subadykite, kad kepant nesutrūktų, apipurkškite alyvuogių aliejumi ir iškepkite orkaitėje.
- Bulves atvėsinkite, perpjaukite per pusę, dalį vidaus išskobkite ir sutrinkite šakute.
- Svogūnus nulupkite ir su sukapota aitriąja paprika pakepinkite svieste. Kai prieskoniai gardžiai pakvips, suberkite grybus ir dar kelias minutes kaitinkite. Įmaišykite trintas bulves, lydytą sūrelį, viską pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Kai masė atvės, įmaišykite tarkuotą varškės sūrį, riešutus, gauta mase įdarykite bulves ir 10 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita