Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didelės dailios formos
- Pomidorai 1 vnt.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Fetos sūris 100 g
- Kumpis 150 g rūkyto
- Sviestas 2 valg. š.
- Sūris 100 g brandinto
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis, atvėsinkite.
2. Bulves perpjaukite išilgai per pusę ir atsargiai šaukšteliu išskobkite vidų.
3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Pomidorą nuplaukite, irgi susmulkinkite.
4. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorais, svogūnais, šakute maigytu fetos sūriu ir kapotais žalumynais. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
5. Bulvių puseles dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą.
6. Ant viršaus dėkite po sviesto, brandinto sūrio gabalėlį, berkite pjaustyto kumpio, žalumynų.
7. Bulves kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita