Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didelių
- Baltųjų pelėsių sūris 150 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 150 g
- Varškės sūris 200 g riebaus
- Sūris 100 g brandinto
- Graikiniai riešutai 50 g saujelė
- Sviestas 100 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Bazilikai 2 valg. š. kapotų šviežių
- Gražgarstės 30 g kelios saujelės
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistas bulves išvirkite su lupenomis, tada per vidurį įpjaukite (bet neperpjaukite iki galo), praskleiskite ir išdėliokite karščiui atsparioje, riebalais išteptoje skardoje.
2. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą iki vientisos masės išsukite su kapotais bazilikais ir trintais česnakais. Žalumynų sviestą pagal skonį pasūdykite.
3. Bulvių viduriukus ištepkite paruoštu žalumynų sviestu.
4. Į kiekvieną bulvę dėkite po kelis griežinėlius įvairių rūšių sūrių, ant viršaus berkite po truputį tarkuoto brandinto sūrio.
5. Bulves pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie 15 min., iki sūriai pradės lydytis.
6. Tiekite su gražgarstės lapeliais, ant kiekvienos užbarsčiusi sausoje keptuvėje skrudintų graikinių riešutų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita