Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. didelės
- Varškė 350 g
- Grietinė 100 g
- Pomidorai 1 vnt.
- Krapai 1 arbat. š. kelios šakelės
- Petražolės 1 arbat. š. kelios šakelės
- Svogūnų laiškai 20 g
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Lašiša 50 g papuošimui
- Kumpis 4 riekės papuošimui
- Paprikos 50 g kubeliais supjaustytų įvairių spalvų papuošimui
Kaip gaminti
1. Gerai nuplautas bulves įpjaukite kryžmai, kiekvieną bulvę atskirai suvyniokite į foliją ir 50 min. kepkite orkaitėje.
2. Paruoškite įdarą: varškę išsukite su grietine, garstyčiomis ir prieskoniais. Įdėkite nuluptą ir smulkiai supjaustytą pomidorą, susmulkintus svogūnų laiškus. Dar kartą gerai išmaišykite ir įdarykite iškepusias bulves.
3. Kiekvieną bulvę puoškite vis kitaip. Tap paruoštos bulvės skanios ir šaltos, ir karštos.