Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. didelės arba 8 mažos
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g įdarui
- Majonezas 4 valg. š. įdarui
- Salierai 2 vnt. įdarui stiebai
- Paprikos 2 vnt. įdarui pusė raudonos saldžiosios, pusė geltonos saldžiosios
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Aliejus 2 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Bulves gerai nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į skardą sudėkite bulvių puseles, aptepkite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Pravėsinkite ir išskobkite vidų.
2. Smulkiai supjaustykite daržoves ir kepkite aliejuje, kol šiek tiek suminkštės. Kai daržovės pravės, į jas sudėkite majonezą, pusę trupinto sūrio ir išskobtą bulvių minkštimą. Pagardinkite pipirais, druska ir gerai išmaišykite. Šio įdaro pridėkite į bulvių puseles, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita