Ingredientai
- Ryžiai 100 g rizoto
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelė raudona
- Vynas 200 ml baltas
- Aliejus 5 valg. š.
- Bri sūris 100 g
- Daržovių sultinys 200 ml natūralus
- Cukinijos 6 vnt. nedidelės, apvalios
- Porai 1 vnt.
- Parmezano sūris 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite.
2. Papriką nuvalykite, pašalinkite sėklas, supjaustykite žiedeliais ir kartu su svogūnais ir česnakais patroškinkite šaukšte aliejaus.
3. Kai svogūnai pagels, suberkite ryžius, įpilkite šiek tiek vyno ir kaitinkite po truputį pildami likusį vyną ir sultinį, kol ryžiai suminkštės, o skystis išgaruos.
4. Porą supjaustykite žiedeliais ir sumaišykite su ryžiais.
5. Bri sūrį supjaustykite kubeliais.
6. Cukinijų viršūnėles nupjaukite, minkštimą išskobkite, sumaišykite su ryžiais, vidų įtrinkite druska ir pipirais, įdarykite ryžių mase, ant viršaus berkite bri sūrio ir parmezano.
7. Cukinijas sudėkite į kepimo indą, vidų ir išorę apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 15– 20 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita