Ingredientai
- Ryžiai 1 st.
- Cukinijos 2 vnt. apvalios
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Jautiena 300 g maltos
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Pomidorai 300 g indelis konservuotų be odelių
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinti
- Mocarelos sūris 150 g tarkuotos
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite.
2. Cukinijų viršų nupjaukite, vidų išskobkite ir supjaustykite kubeliais.
3. Nuskustą morką stambiai sutarkuokite, svogūnus, česnakų skilteles susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Sudėkite cukinijų gabalėlius, maltą mėsą, pabarstykite druska, pipirais ir maišant pakepinkite.
4. Į pakepintas daržoves su mėsa įmaišykite pomidorus, bazilikus, virtus ryžius, mocarelą.
5. Cukinijų vidų pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite aliejumi, pridėkite įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas dalis. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita