Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Majonezas 1 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Obuolių actas 1 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Daigai 1 ryšel. papuošimui
- Kumpis 3 riekės prosciutto
Kaip gaminti
1. Pirmiausia, kietai išvirkite kiaušinius. Geriausiai naudoti kambario temperatūros kiaušinius bei dėti juos į jau verdantį vandenį. Ten pat įberti šaukštelį druskos bei šaukštą acto. Pavirus kiaušinius 10 minučių, dėti juos kelioms minutėms į šaltą vandenį ir tik tuomet lupti.
2. Nuluptus kiaušinius pjaukite per pusę ir atsargiai išimkite trynius. Dubenyje trynius sumaišykite su majonezu, garstyčiomis, actu, paprika, druska ir pipirais. Šia paruoštą masę įdarykite kiaušinių baltymų puseles.
3. Prosciutto kumpį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Jam iškepus, leiskite atvėsti – netrukus kumpis taps traškus. Šiuos traškučius dėkite ant įdarytų kiaušinio puselių, viską papuoškite daigais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos