Ingredientai
- Makaronai 250 g kriauklelių
- Moliūgai 300 g
- Pievagrybiai 200 g
- Grietinėlė 50 ml riebios
- Sūris 4 valg. š. lydyto sūrelio
- Česnakai 2 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 sauja kapotų - pagal skonį
- Rozmarinai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto
Kaip gaminti
- Moliūgą nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir apibarsčiusi rozmarinais iškepkite keptuvėje svieste.
- Dideliame puode, kaip nurodyta ant pakuotės, pasūdytame vandenyje, įpylusi šaukštą aliejaus, išvirkite makaronus ir nukoškite.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite aliejuje. Kai jie gardžiai pakvips, sumeskite nuvalytus smulkintus pievagrybius.
- Jiems apkepus, sudėkite moliūgų kubelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kai padažas sutirštės, supilkite grietinėlę ir nuolat maišydama dar kiek pakaitinkite.
- Įdėkite lydyto sūrelio ir išmaišykite. Įdaro prikimškite makaronus. Juos dėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir užberkite saujelę tarkuoto paemezano.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita