Ingredientai
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona
- Fetos sūris 100 g
- Alyvuogės 30 g juodųjų be kauliukų
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorai 6 vnt. vyšniniai
- Kuskusas 100 g
- Daržovių sultinys 200 ml
- Sviestas 100 g
- Sūris 40 g tarkuoto brandinto
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Rozmarinai 5 g šakelė šviežių
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės.
3. Puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite kruopas brinkti apie 10 min., tada atvėsinkite.
4. Pomidorus perpjaukite per pusę ir kartu su gerai nuvarvintomis ir nusausintomis alyvuogėmis įmaišykite į kruopas.
5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, šlakeliu aliejaus, įmaišykite trupintą fetą ir kapotus rozmarinus.
6. Paruošta mase įdarykite paprikas ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita