Ingredientai
- Paprikos 2 vnt. 4 skirtingų spalvų saldžiųjų paprikų puselės
- Svogūnai 1 vnt.
- Veršiena 250 g arba jautiena; malta
- Grietinė 3 valg. š.
- Vynas 1 valg. š. balto sauso
- Ryžiai 1 st. virtų
- Fetos sūris 100 g
- Daržovių sultinys 125 ml Padažui
- Česnakai 1 skiltelės Padažui
- Petražolės 1 arbat. š. šviežių smulkintų; pagal skonį
- Pomidorai 250 g Padažui; nedidelė skardinė konservuotų
- Bazilikai 1 arbat. š. Padažui; žiupsnis
- Druska 1 arbat. š. Padažui; pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. Padažui; pagal skonį; maltų
Kaip gaminti
1. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius.
2. Mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus, įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir dar sykį masę gerai išmaišykite. Prikimškite ja paprikų puseles ir išdėliokite stikliniame kepimo inde.
3. Paruoškite padažą: į prikaistuvį supilkite sultinį, sukrėskite kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus, sudėkite trintus česnakus, įberkite bazilikų, pagal skonį maltų pipirų bei druskos ir porą minučių pakaitinkite. Padažą supilkite į indą, kuriame išdėliotos paprikos. Kepkite apie 20–25 minutes 220ºC karštumo orkaitėje.
4. Tiekite paskanintas su grietine išsuktu minkštu fetos tipo sūriu, apibarstytas smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita