Ingredientai
- Paprikos 4 vnt.
- Ryžiai 250 g virtų - įdarui
- Faršas 250 g kiaulienos - įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Pomidorų padažas 250 ml padažui
- Karis 1 arbat. š. padažui
- Aitrioji paprika 1 vnt. čili - padažui
- Vanduo 100 ml padažui
- Kalendros 1 arbat. š. sėklų pagal skonį - padažui
Kaip gaminti
- Pipirus nuplaukite. Nupjaukite viršūnėles, pasūdykite.
- Sumaišykite ryžius bei faršą. Gardinkite druska bei pipirais. Prikimškite pipirus. Dėkite į puodą.
Padarykite užpilą:
- Kario prieskonius ištirpinkite vandenyje (vandenį galima pašildyti), kad kario prieskoniai lengviau ištirptų.
- Vandenį sumaišykite su pomidorų padažu. Pridėkite smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų (norint aštriau galima dėti su sėklomis).
- Pridėkite kalendros sėklų. Viską kruopščiai išmaišykite. Pilkite ant paprikos viršūnių.
- Troškinkite, uždengę dangtį, apie 40-50 minučių.
- Retkarčiais laistykite paprikas iš viršaus užpilu.
Receptą atsiuntė Kristina
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita