Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Įdarytos paprikos su daug žolelių ir prieskonių

Įdarytos paprikos
Įdarytos paprikos / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Įdarytų paprikų receptų egzistuoja daugybė – nuo paprastųjų su malta mėsa iki lengvučių veganiškų. Daržoves, kurių kokybė net ir šaltuoju sezonu parduotuvėse pernelyg nesuprastėja, šįkart siūlome įdaryti mėsos ir ryžių mišiniu, o įspūdingą skonių ir aromatų sprogimą sukursite įdarą gausiai pagardinę Vidurio Rytams būdinga prieskonių ir aromatinių žolelių puokšte.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Basmati ryžius skalaukite siete po tekančiu vandeniu tol, kol vanduo taps skaidrus. 

2. Nedideliame prikaistuvyje užvirkite vandenį, pasūdykite, suberkite ryžius ir išvirkite (paprastai basmati ryžiams užtenka 6–7 min.). Nukoškite, perdėkite į dubenį, papurenkite, kad nesuliptų ir atidėkite.

3. Keptuvėje ant vidutinio karščio įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, maltą jautieną, druską, kepkite apie 10 min. vis pakapodami mentele, kad mėsa nesukeptų į vieną luitą, bet išliktų biri. Įpusėjus kepimui suberkite ir smulkintus česnakus. Galiausiai sudėkite pomidorų pastą, užkaitinkite ir nuimkite nuo ugnies.

4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus prieskonius ir atidėkite.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

6. Dideliame dubenyje sumaišykite virtus ryžius, visus sukapotus šviežius žalumynus, pakepintą mėsą su svogūnais, suberkite prieskonių mišinį. Labai gerai viską išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

7. Atsargiai nupjaukite paprikų viršūnėles, nuimkite „dangtelius“ su koteliais, iš vidaus atsargiai išskobkite baltas membranas ir sėklas (stenkitės nepažeisti daržovės sienelių).

 

8. Kiekvieną papriką gausiai pridėkite įdaro, o tada uždenkite „dangteliais“.

9. Dėkite paprikas į nedidelę kepimo formą ar kitą kepimui orkaitėje tinkamą indą, supilkite į jį tiek vandens, kad siektų maždaug trečdalį paprikų aukščio, pasūdykite, galite įdėti dar šaukštą ar du pomidorų pastos.

10. Kepkite apie 50–60 min., kol paprikos taps minkštos. Leiskite kelias minutes pastovėti ištraukus iš orkaitės, o tada tiekite su mėgstamomis lengvomis salotomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.