Ingredientai
- Paprikos 4 vnt. įvairių spalvų, saldžiosios
- Faršas 400 g kiaulienos
- Aliejus 4 valg. š.
- Razinos 1 sauja
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Sūris 2 valg. š. tarkuotas "Džiugas"
- Daržovių sultinys 1 vnt. kubelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį, maltas
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Grietinė 200 g padažui
- Pomidorų pasta:( 2- 3 valg. š. - padažui) 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su tarkuotu svogūnu, išmirkytomis razinomis, pipirais, druska, ir čiobreliais. Paprikas perpjaukite, išvalykite vidų ir pridėkite paruošto faršo. Sudėkite paprikas į kepimo indą, užpilkite sultiniu, kad apsemtų, ir troškinkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.
2. Padažui skirtus miltus sumaišykite su trečdaliu stiklinės vandens, sudėkite grietinę, pomidorų pastą ir gerai išmaišykite, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais. Išimtas iš orkaitės paprikas apipilkite padažu ir dar troškinkite apie 10 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita