Ingredientai
- Margarinas 120 g
- Medus 130 g
- Cukrus 140 g
- Miltai 360 g kvietiniai
- Kepimo milteliai 4 g
- Cinamonas 12 g
- Muskatas 4 g
- Gvazdikėliai 4 g malti
- Imbieras 4 g
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas – glaistui
- Miltelinis cukrus 150 g glaistui
- Sultys 1 arbat. š. citrinos sultys – glaistui
- Pabarstukai 100 g
Kaip gaminti
1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų.
2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki mažesnės.
3. Apie 10–15 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusias „žvaigždeles“ aptepkite paruoštu glaistu ir apibarstykite spalvotais pabarstukais. Papuoštas detales vieną prie kitos sulipdykite tuo pačiu glaistu.
Receptą atsiuntė Neringa Venskutonienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Mano kalėdinis receptas
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita