Ingredientai
- Antis 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Imbieras 1 vnt. nykščio dydžio gabaliukas, sutarkuotas
- Medus 1 valg. š.
- Sojos padažas 2 valg. š.
- Česnakai 4 skiltelės
- Citrinos 2 vnt.
- Apelsinai 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Kriaušės 1 vnt.
- Džiovintos slyvos 1 sauja
Kaip gaminti
- Pirmiausiai antį rekomenduojama įtrinti druska, pipirais ir palikti šaldytuve. Tiesa, šįkart anties patariama šaldytuve per ilgai nelaikyti, mat ją dar reikės marinuoti.
- Tuomet prieskonius nuvalyti popieriniu rankšluosčiu, įpjauti anties odą. Iš smulkinto imbiero, česnako, medaus ir sojos padažo pasigaminkite marinatą. Juo ištrinkite visą antį ir dar pamarinuokite per naktį.
- Tuomet į anties vidų pridėkite susmulkintų svogūnų, apelsinų, citrinų, kriaušių ir, jeigu mėgstate – džiovintų slyvų.
- Taip paruoštą antį kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 3 val. ir patiekite su gaiviomis salotomis arba anties riebaluose keptomis bulvėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos