6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 27
Jau įvertinote šį receptą

Imbierinės spurgos

Imbierinės spurgos
Imbierinės spurgos / Astos Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Centre padarykite duobutę ir supilkite į ją pieną, auksaspalvį sirupą, įmuškite kiaušinį, supilkite tirpintą ir visiškai atvėsintą sviestą,  vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą.
  2. Lygų ir švarų paviršių dosniai apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plevelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 1–1,5 cm storio. Naudodami stiklinę, metalinę formelę ar kitą apvalią priemonę (apie 8 cm skersmens), išspauskite apskritimus. Su mažesnio skersmens formele išspauskite apskritimų centre skyles.
  3. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje iki maždaug 180 °C temperatūros. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti ir taip: įmetus į aliejų kubelį baltos duonos, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių. Kol aliejus kaista, iš karto pasiruoškite popierinių rankšluosčių, kuriais nusausinsite riebalų perteklių.
  4. Vienu metu į įkaitusį aliejų dėkite po tris spurgas. Įdėkite jas į aliejų atsargiai, palikdami tarp viena kitos nemažus tarpus. Virkite apie minutę, kol taps gražios aukso spalvos. Tuomet apverskite ir virkite dar apie minutę, kol ir kita spurgų pusė bus tokios pat spalvos.
  5. Naudodamos kiaurasamtį, išimkite spurgas iš aliejaus ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Taip išvirkite visas spurgas.
  6. Paruoškite glaistą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite visas jam skirtas sudedamąsias dalis. Pusę spurgų aptepkite šiuo glaistu.
  7. Paruoškite cukrų, skirtą apvolioti: nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Pusę spurgų apvoliokite šiame mišinyje.
  8. Spurgas visiškai atvėsinkite ir iš karto tiekite. Skaniausios jos visiškai šviežios, todėl geriausia suvalgyti tą pačią dieną.

Recepto idėja: kokocooks.com

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.