Ingredientai
- Vištiena 8 vnt. blauzdelės
- Medus 4 valg. š.
- Sojų padažas 4 valg. š.
- Garstyčios 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Imbieras 4 valg. š. tarkuotos šaknies
- Aliejus 4 valg. š. graikinių riešutų aliejaus (gali būti ir kitoks)
- Česnakai 4 skiltelės
- Pipirai 1 žiupsnelis baltų ir juodų pipirų mišinio
- Rozmarinai 1 žiupsnelis džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Blauzdeles įtrinkite pipirais, druska, rozmarinais ir česnakais.
- Paruoškite marinatą. Medų sumaišykite su citrinų sultimis, sojų padažu, garstyčiomis, aliejumi, smulkiai tarkuotu imbieru.
- Apšlakstykite blauzdeles marinatu, gerai paminkykite rankomis, kad tolygiai pasiskirstytų, ir palikite per naktį marinuotis.
- Šias blauzdeles galite kepti ant grotelių ant laužo arba orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, kepimo skardą išklokite folija ir išdėliokite ant jos blauzdeles. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 50–60 min. Retkarčiais apšlakstykite marinatu, kuriame mėsa mirko.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita