Ingredientai
- Cukrus 70 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
- Aliejus 100 ml kepimui
- Miltelinis cukrus 120 g „Dansukker“
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. „Dansukker“ su natūralia vanile
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Miltai 420 g kvietinių
- Kepimo milteliai 1 valg. š.
- Imbieras 2 arbat. š. malto
- Cinamonas 1 arbat. š. ¾ - malto
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. maltų
- Muskatas 1 arbat. š. ¼ - malto arba 4 valg. š. - meduolių prieskonių
Kaip gaminti
- Sumaišykite aliejų, cukraus miltelius, cukrų ir kiaušinius dubenyje.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierus, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatus.
- Visus sausus produktus įmaišykite į kiaušinių mišinį.
- Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į pailgus ritinėlius.
- Padėkite ritinėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir šiek tiek suplokite.
- Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 °C 20 minučių.
- Tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti maždaug 10 minučių.
- Supjaustykite tešlą įstrižai 2 cm storio riekelėmis.
- Sudėkite jas atgal į kepimo skardą ir kepkite dar 5–7 minutes. Išjunkite orkaitę ir leiskite sausainiams džiūti apie 2 valandas.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita