Ingredientai
- Miltai 210 g kvietinių
- Cukrus 130 g 60 - „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ ir 70 - „Farinas“
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5
- Soda 1 arbat. š. valgomosios
- Druska 1 arbat. š. 0,5
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. maltų
- Muskatas 1 arbat. š. 0,5 - maltų
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. 0,5 - maltų
- Vanduo 100 ml
- Kava 100 ml atvėsusios, plikytos
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli
- Sviestas 4 valg. š. lydyto
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Aliejus 10 ml kepimui, tinka ir sviestas
Kaip gaminti
- Suberkite miltus, cukrų „Demerara“, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius į dubenį.
- Suplakite vandenį, cukrų „Farinas“, kavą, kiaušinius, sviestą ir citrinų sultis.
- Supilkite sausus produktus ir gerai išplakite.
- Palikite 15 minučių (mišinys sutirštės). Ištepkite keptuvę aliejumi ar sviestu, pilkite nedidelį kiekį mišinio ir kepkite blynus.
- Kepkite ant vidutinės ugnies kiekvieną pusę 1–2 minutes arba kol pagels. P
- atarimas: tiekite su šviesiu sirupu ir trupučiu plaktos grietinėlės.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita