Ingredientai
- Miltai 400 g kvietinių
- Ruginiai miltai 250 g
- Kiaušiniai 5 vnt. 3 kiaušiniai – tešlai ir 2 kiaušinių baltymai – glajui lipdyti
- Miltelinis cukrus 230 g 130 g – tešlai ir 100 g – glajui lipdyti
- Sviestas 150 g
- Medus 180 g
- Prieskoniai 1 valg. š. 1,5 – meduolių
- Kakava 1 valg. š. 1,5
- Soda 1 arbat. š. 1,5 nugesintos arba kepimo miltelių
- Citrinos 1 vnt. sultys – glajui lipdyti
Kaip gaminti
- Inde pakaitikite išmaišytą sviestą, medų, kakavą, meduolių prieskonius ir miltelinį cukrų.
- Įmaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais arba soda, įmuškite kiaušinius, išmaišykite ir suminkykite tešlą.
- Atidėkite tešlą 15 min. į šoną. Pasigaminkite norimo namelio lekalus ant popieriaus.
- Tešlą iškočiokite 5 mm storio, išpjaukite reikiamas namelio dalis ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 8–10 minučių. Kai meduoliai atvės, galite sulipdyti namelį.
- Tirštą glajų pasidarykite iš kiaušinių baltymų, miltelinio cukraus ir šiek tiek citrinos sulčių.
- Iš tiek ingredientų pagaminsite du namelius.
Receptą atsiuntė Ingrida Zalanskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita