Ingredientai
- Ruginiai miltai 300 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Agavų sirupas 50 ml
- Imbieras 0,5 arbat. š. miltelių
- Gvazdikėliai 0,5 arbat. š. maltų
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kokosų aliejus 100 ml
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Medus 2 valg. š.
- Soda 0,5 arbat. š.
- Baltasis šokoladas 100 g dekoravimui
- Aliejus 1 arbat. š. dekoravimui
- Saldainiai 1 sauja spalvotų; dekoravimui
Kaip gaminti
1. Pašildykite medų, suberkite į jį sodą ir gerai išmaišykite.
2. Didesniame inde sumaišykite ruginius miltus, druską ir visus prieskonius. Supilkite kokosų aliejų, įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, agavų sirupą bei medų su soda ir išminkykite tešlą.
3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir maždaug valandai palikite šaldytuve.
4. Kai tešla atvės, plonai ją iškočiokite ir formelėmis išpjaustykite norimos formos sausainius. Jei norėsite kabinti anteglutės, padarykite juose skylutes kaspinui praverti.
5. Suformuotus sausainius išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir 7-10 minučių kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje.
6. Mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės išlydykite šokoladą, įmaišykite šaukštą aliejaus ir supilkite į konditerinį maišelį su maža skylute gale.
7. Atvėsusius sausainius dekoruokite šokoladu bei spalvotais sausainiais.