Ingredientai
- Sviestas 125 g
- Pienas 5 valg. š.
- Medus 3 valg. š. natūralaus
- Miltai 350 g
- Rudasis cukrus 200 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. malto
- Gvazdikėliai 1 arbat. š. maltų
- Kardamonas 1 arbat. š. 0,5 malto
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. ketvirtadalis - maltų
- Pipirai 1 arbat. š. ketvirtadalis - kvapniųjų
- Kiaušiniai 1 vnt. baltymas - glajui
- Citrinos 1 vnt. sulčių - glajui
- Miltelinis cukrus 1 puodelis glajui
Kaip gaminti
- Sviestą, pieną, medų ir cukrų dėkite į puodą ir viską ištirpinkite, kai viskas ištirpsta sudėkite prieskonius, kartais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
- Miltus persijokite su kepimo milteliais ir į juos supylus truputį atvėsintą sirupą gerai išmaišykite ir suminkykite.
- Visą tešlą sulipinkite į vieną gumulą ir bent valandai dėkite į šaldytuvą. Padalinus tešlą į kelias dalis kočiokite kuo plonesnius blynus ir sausainių formelėmis spauskite norimus sausainius, plačiu peiliu arba mentele atsargiai perkelkite ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, kepkite apie 12-15 min 180 laipsnių orkaitėje.
- Gaminame glajų: Kiaušinį gerai nuplaukite su geriamąja soda, nusausinkite, atskirkite trynį nuo baltymo.
- Baltymą lengvai suplakite išspauskite citrinos sulčių ir po truputi plakant palaipsniui dėkite miltelinį cukrų, kol glajus bus reikiamo tirštumo.
- Dėkite į nedidelį maišelį prakirpkite jo kampuką, dekoruokite iškepussiius ir atvesusius sausainius, skanaus!
Receptą atsiuntė Rasa B.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita