Ingredientai
- Cukrus 1 puodelis sirupui
- Vanduo 7,5 puodelis 0,5 puodelio sirupui ir 7 puodeliai alui
- Imbieras 2 valg. š. trinto šviežio; galima dėti ir mažiau ar daugiau – priklauso nuo to, kokį imbiero stiprumą mėgstate; sirupui
- Mielės 0,15 arbat. š. sausų paprastų, o dar geriau tinka specialios vyno ar šampano; alui
- Citrinos sultys 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Įpilkite į prikaistuvį puodelį vandens, sudėkite imbierą, cukrų ir kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps. Nukoškite mišinį ir leiskite sirupui atvėsti. Britai šį sirupą vadina džindžerete (gingerette).
2. Jeigu nenorite fermentuoti, galite naudoti šį sirupą gėrimui su ledukais, sodos ar grynu vandeniu pasigaminti.
3. O jei pasiryžote daryti imbierinį alų, per piltuvėlį supilkite į indą mieles, sirupą, citrinų sultis ir vandenį. Užsukę indą gerai sukratykite, kol mielės ištirps. Pastatykite indą kambario temperatūroje, kur nėra tiesioginių saulės spindulių. Laikykite 1–3 dienas arba kol gėrimas pradės palengva putoti. Nepamirškite, kad nuolat reikia „išleisti garą“ atidarant indą.
4. Dabar jau galite dėti gėrimą į šaldytuvą – fermentacija sulėtės, bet butelį būtina atidaryti ir uždaryti kiekvieną dieną.
Suvartokite gėrimą per savaitę.