Ingredientai
- Datulės 175 g
- Imbieras 85 arbat. š. sirupe konservuoti
- Soda 1 arbat. š.
- Vanduo 300 ml verdančio
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sviestas 50 g
- Miltelinis cukrus 175 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Miltai 175 g
- Vanilė 1 arbat. š. ekstrakto
- Sutirštintas pienas 100 g "Rududu" - padažui
- Grietinėlė 100 ml plakamos - padažui
Kaip gaminti
1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu.
2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius, sviestą išsukite sumilteliniu cukrumi.
3. Į kiaušinių masę įmaišykite su kepimo milteliais ir druska išsijotus miltus, datulių ir imbierų masę, vanilės ekstraktą.
4. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptus karščiui atsparius keraminius indelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Jei iš kepinio vidurio ištrauktas pagaliukas yra švarus – pudingas gatavas.
5. Į puodą supilkite sutirštintą pieną ir grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol suskystės, ir apipilkite pudingą indeliuose.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė